Harjoitusvuorot ja Harjoitusryhmät 21.12.2023

Kevään 2024 harjoitukset osalta alkavat su. 7.1.2024 Kuopio Hallin voimistelualueella.

Syksyllä 2023 voimistelua harjoitelleet pojat ilmoittavat kiinnostuksensa jatkaa edelleen voimistelun harjoittelua keväällä tulemalla harjoituksiin su. 7.1. tai viimeistään 14.1.2024

Telinevoimistelusta kiinnostuneet uudet jäsenet, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet seuran harjoituksiin voivat ilmoittautua etukäteen kiinnostuksen osallistumisesta sähköpostilla: pekkaf20@hotmail.com.

Osallistujien määrää voidaan joutua rajoittamaan, koska ryhmien koko on sovitettava käytettävissä oleviin tiloihin. Osa KV-V:n harjoitusvuoroista on yhteisvuoroja muiden seurojen kanssa. Sunnuntain harjoitus on seuran oma harjoitus.

Länsi Puijon koululla jatkaa tammikuussa Poikien alkeisryhmä ikä 6–8 vuotta. Ryhmässä harjoitellaan voimisteluliikkeitä tarkoituksena oppia perusliikkeitä. Ryhmään ilmoittaudutaan su. Kuopio Hallin harjoituksissa. Harjoitukset ovat maanantaisin klo 17.00–18.00.

Tutustumisharjoituksia pidetään tammikuussa 7.1. ja 14.1 klo 15.00–16.00. Harjoituksissa voi käydä kolme kertaa kokeilemassa telinevoimistelua ilman jäsen- ja harjoitusmaksua. Tutustumisharjoituksien jälkeen pitää sitten päättää jatkaako harjoittelua. Ryhmäjakoja tarkennetaan tutustumisharjoitusten jälkeen.

Telinevoimistelusta kiinnostuneen pojan huoltajan tulee maksaa jäsenmaksu 30 € ja harjoitusmaksu seuran tilille erillisellä kaavakkeella. Harjoitusmaksun määrittää seuran johtokunta. Kevään 2024 harjoitusmaksun suuruus on seuran nettisivulla kohdassa Maksut.

Harjoitusajat ovat Kuopio Hallissa ti. klo 17.30–19.00, to klo 17.30–19.00 ja su klo 15.00–17.00. Sunnuntain harjoitus on seuran oma harjoitus. Länsi Puijon Koululla ma. klo 17.00–18.00.

Harjoitusvuorot ovat nähtävissä www.kuopio.fi/kohteet/kuopio-halli ja sieltä löytyy varauskalenteri voimistelu.

Kevään 2024 harjoitussuunnitelma

Poikien alkeisryhmät (6–8 vuotta) ja aloittelevat voimistelijat muodostavat omat ryhmät, jotka harjoittelevat sunnuntaisin Kuopio hallilla tai maanantaina Länsi Puijon koululla kerran viikossa, yhden tunnin kerrallaan.

Poikien jatkoryhmät (7–12 vuotta) muodostavat omat ryhmät taitojen ja harjoituspäivien mukaan. Harjoituksia voi olla 1–3 kertaa viikossa.

Tavoitteen on oppia voimistelemaan eri telineillä sekä taitojen karttuessa harjoitella voimistelu liikkeiden ja liikesarjojen suorituksia. Valmentajan arvion mukaan on ryhmissä mahdollisuus osallistua oman harjoituksen lisäksi vaativampien ryhmien harjoituksiin harjoittelemaan kilpailu liikkeitä. Tällöin harjoituksia voi olla myös kahdesti tai kolmesti viikossa.

Vanhempien Poikien ja Teini-ikäisten harjoittelu perustuu 1, 2 ja 3 luokkien kilpailuliikkeiden ja sarjojen harjoitteluun. Lisäksi harjoitellaan erillisiä telinevoimistelu liikkeitä, joilla tuetaan eri kilpailuluokkien sarjojen osaamista. Tavoite on, että kilpailuihin tähtäävät Pojat harjoittelevat 3–4 kertaa viikossa ma, ti. to. ja su. 1.5 tuntia kerrallaan.

Harrastajaryhmät harjoittelevat ilman kilpailutavoitteita.  Näissä ryhmissä harjoitellaan 1–3 kertaa viikossa. Harjoituspäivistä voi neuvotella valmentajien kanssa.

Voimaharjoitteluryhmä jatkaa Länsi Puijon koululla maanantaisin klo 17.00–18.00. Ilmoittautuminen sunnuntaisin Kuopio Hallilla.

Päävalmentajana toimii Pekka Hynninen.

HARRASTAJARYHMÄT

Pienet pojat (6–8 vuotta)

Pienet pojat ja aloittelevat voimistelijat muodostavat omat ryhmät, jotka harjoittelevat kerran viikossa.

Pojat (8–14 vuotta) ja teini-ikäiset

Poikien harjoittelu perustuu, 1, 2 ja 3 luokkien kilpailuliikkeiden ja sarjojen harjoitteluun.
Poikien ryhmässä on ns. harrastajaryhmät näissä ryhmissä harjoitellaan kerran tai kaksi kertaa viikossa. Tässä ryhmässä voi harjoitella myös 3 kertaa viikossa, mutta harjoittelu ei ole silloin niin tavoitteellista.

Seniorit

On kolotuksia, pakotuksia, särkyjä ja huimauksia. On vaihdettu osia ja tehty ohituksia, mutta mieli on reipas. Lihakset pysyvät ja uusiakin löytyy. Ainut, joka häviää on vyötärön läski. No, sitähän saa takaisin jääkaapista. Kilpailuvietin omaavat käyvät seniorikisoissa ympäri Suomea. Voittoja ja hyviä sijoituksia on tuotu Kuopioon vuosittain. Tervetuloa mukaan. Pääsyvaatimus: leppoisan huastelun taito. Alle 70-vuotiaille on nuoriso-osasto.

”On miehiä, jotka vanhoihin ikävuosiinsa saakka harrastavat telinevoimistelua muun voimistelun ohella. Onko nähty sen suoraselkäisempiä ja arvokkaampia miehiä kuin telinevoimistelua harjoittavat vanhat herrat. Rekki ja renkaat pitävät huolta riipuntalihaksien kunnosta ja nojapuut vahvistavat nojalihaksia. Telinehypyt taas huolehtivat jalkojen jäntevyydestä ja kaikki yhteisesti liiallisen kitkan poistamisesta nivelistä. Telinevoimistelun harrastaja tuntee ylemmyytensä toisten seurasta, vaikkei sitä sanoillaan ilmaisekaan. Tämän ja henkisen kapasiteettinsa hän ilmaisee ihmisarvoisella olemuksellaan ja joustavalla käytöksellään. 70-vuotias telinevoimistelun ystävä kelpaa vielä kavaljeeriksi nuorelle naiselle ja esikuvaksi monelle parrattomalle nuorukaiselle.”

Yllä oleva lainaus on kirjoitettu jo 1940 luvulla. Kirjan nimi on Jokaisen miehen kirja ja sen ovat toimittaneet Bruno Selin ja Matti Viherjuuri.

VOIMISTELUKILPAILUT JA KATSASTUKSET

Seuran tarkoituksena on osallistua voimistelukilpailuihin sekä Seniorien että Poikien osalta.

Seuran omissa katsastuksissa voi testata osaamistaan ja kehittymistään ilman varsinaista kilpailua.

Kilpailuihin osallistumien edellyttää aina myös kilpailulisenssin hankintaa. Lisenssi on henkilökohtainen ja siihen liittyvät asiat määritellään ennen kuin Seniorit, Pojat ja Pienet Pojat osallistuvat kilpailuihin. Kilpailulisenssien osalta vanhempien tulee ilmoittaa seuralle jäsen-/harjoitusmaksulomakkeella, mikäli nuorella on oma henkilökohtainen vakuutus, joka kattaa myös kilpailutoiminnan. Ilmoitus omasta vakuutuksesta tehdään jäsenmaksulomakkeeseen.

Lisenssimaksu ja kilpailuihin osallistumismaksu eivät sisälly harjoitusmaksuun, vaan ne maksetaan erikseen.