Harjoitusvuorot ja Harjoitusryhmät

(päivitetty 19.12.2022)

Kevään 2023 harjoitukset poikien osalta alkavat su. 8.1.2023 Kuopio Hallin voimistelualueella.

Syksyllä 2022 voimistelua harjoitelleet Pienet Pojat ja Pojat ilmoittavat valmentajille kiinnostuksensa jatkaa edelleen voimistelun harjoittelua jo joulukuussa kuitenkin viimeistään tammikuun alussa.

Telinevoimistelusta kiinnostuneet uudet jäsenet, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet seuran harjoituksiin ilmoittautuvat viimeistään tammikuun alussa 2023 sähköpostilla pekkaf20@hotmail.com. Uusien jäsenten ensimmäinen harjoitus ja ilmoittautuminen on su.8.1.2023 klo 15.00 Kuopio Hallin voimistelualueella.

Jynkänlahden koululla aloittaa tammikuussa uusi Pienten Poikien ryhmä ikä 5-7 vuotta. Ryhmässä harjoitellaan voimisteluliikkeitä tarkoituksena oppia perusliikkeitä. Ryhmään ilmoittaudutaan su. Kuopio Hallin harjoituksissa. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin.

Uusien jäsenten kolme ensimmäistä harjoitusta on ns. tutustumisharjoituksia eikä silloin peritä jäsen eikä harjoitusmaksua. Huoltaja tulee kuitenkin täyttää ilmoittautumislomake tutustumisharjoituksiin osallistumisesta. Tutustumisharjoituksien jälkeen pitää sitten päättää jatkaako harjoittelua.

Telinevoimistelusta kiinnostuneen pojan huoltajan tulee maksaa jäsenmaksu 20 € ja harjoitusmaksu seuran tilille erillisellä kaavakkeella. Harjoitusmaksun määrittää seuran johtokunta. Kevään 2023 harjoitusmaksun suuruus on seuran nettisivulla kohdassa Maksut.

Seuran johtokunta varaa mahdollisuuden rajata osallistujien määrää, koska ryhmien koko on sovitettava käytettävissä oleviin tiloihin. Osa KV-V:n harjoitusvuoroista on yhteisvuoroja Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kanssa.

Harjoitusajat ovat ti. klo 17.30–19.00, to klo 17.30–19.00 ja su klo 15.00–17.00.

Sunnuntain harjoitus on KV-V:n oma harjoitus. Ti ja to ovat yhteisharjoituksia KRV:n kanssa.

Harjoitusvuorot ovat nähtävissä www.kuopio.fi/liikuntapaikat ja siitä Kuopio-Halli, Voimistelu.

Syksyn 2023 harjoitussuunnitelma

Pienet pojat eli noin 6-7 vuotiaat ja aloittelevat voimistelijat muodostavat omat ryhmät, jotka harjoittelevat sunnuntaisin, kerran viikossa yhden tunnin kerrallaan. Ohjaajana toimii Satu Mensio ja Suvi Pennanen. Tavoitteen on oppia voimistelemaan eri telineillä sekä taitojen ja iän karttuessa osallistua Stara harjoitus Tapahtumaan. Valmentajan arvion mukaan on Pienten Poikien ryhmässä mahdollisuus osallistua oman harjoituksen lisäksi Asema ryhmän harjoituksiin harjoittelemaan Stara liikkeitä. Tällöin harjoituksia voi olla kahdesti viikossa.

Poikien harjoittelu perustuu Asema, 1, 2 ja 3 luokkien kilpailuliikkeiden ja sarjojen harjoitteluun. Lisäksi harjoitellaan erillisiä telinevoimistelu liikkeitä, joilla tuetaan eri kilpailuluokkien sarjojen osaamista. Tavoite on että kilpailuihin tähtäävät Pojat harjoittelevat 3 kertaa viikossa ti. to. ja su. 1.5 tuntia kerrallaan. Poikien ryhmässä on ns. harrastajaryhmä, tässä ryhmässä harjoitellaan kerran tai kaksi kertaa viikossa. Harjoituspäivistä voi neuvotella valmentajien kanssa. Tässä ryhmässä voi harjoitella myös 3 kertaa viikossa, tällöin harjoittelu voi olla myös tavoitteellista.

Päävalmentajana toimii Pekka Hynninen, valmentajina Aaro Malmberg, Miia Kulmala, Satu Mensio, Suvi Pennanen ja Pekka Finne.

Yleiset ohjeet harjoituksiin osallistumisesta

Covid 19 virus ei ole vielä poistunut keskuudestamme.

1. Harjoituksiin tultaessa ilmoittaudutaan valmentajille.

2. Harjoituksiin ei saa osallistua, jos on pienintäkään sairauden oiretta tai on hengitystieinfektion oireita.

3. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen harjoitusten. Harjoituspaikalla on käytettävä ennen harjoituksia ja harjoitusten loputtua käsidesiä. Harjoituspaikalla voi käyttää omaa käsidesiä tai seuran käsidesiä. Tässä on huomattava, että kaikilla telineillä käytetään käsiä joko tukena tai kiinnipidossa.

4. Harjoituksissa ei saa tehdä liikkeitä, joissa voimistelijat tai voimistelija ja valmentaja joutuvat lähikontaktiin. Näitä ovat mm. liikkeiden fyysinen avustaminen. Harjoitusten aikana on pidettävä aina 1 – 2 metrin turvaetäisyyttä

5. Niistämistä, yskimistä ja aivastamista on vältettävä. Jos joudut yskimään tai aivastamaa, yski tai aivasta hihaasi/paitaasi. Kädet tulee pestä tai desinfioida niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.

6. Käsiin sylkeminen ennen telineille menoa on ehdottomasti kielletty.

HARRASTAJARYHMÄT

Pienet pojat

Pienet pojat eli ennen 2013 syntyneet ja aloittelevat voimistelijat muodostavat oman ryhmän, joka harjoittelee kerran viikossa.

Pojat

Poikien harjoittelu perustuu Stara, 1, 2 ja 3 luokkien kilpailuliikkeiden ja sarjojen harjoitteluun.
Poikien ryhmässä on ns. harrastajaryhmä, tässä ryhmässä harjoitellaan kerran tai kaksi kertaa viikossa torstaisin ja sunnuntaisin. Tässä ryhmässä voi harjoitella myös 3 kertaa viikossa, mutta harjoittelu ei ole silloin niin tavoitteellista.

Seniorit

On kolotuksia, pakotuksia, särkyjä ja huimauksia. On vaihdettu osia ja tehty ohituksia, mutta mieli on reipas. Lihakset pysyvät ja uusiakin löytyy. Ainut, joka häviää on vyötärön läski. No, sitähän saa takaisin jääkaapista. Kilpailuvietin omaavat käyvät seniorikisoissa ympäri Suomea. Voittoja ja hyviä sijoituksia on tuotu Kuopioon vuosittain. Tervetuloa mukaan. Pääsyvaatimus: leppoisan huastelun taito. Alle 70-vuotiaille on nuoriso-osasto.

”On miehiä, jotka vanhoihin ikävuosiinsa saakka harrastavat telinevoimistelua muun voimistelun ohella. Onko nähty sen suoraselkäisempiä ja arvokkaampia miehiä kuin telinevoimistelua harjoittavat vanhat herrat. Rekki ja renkaat pitävät huolta riipuntalihaksien kunnosta ja nojapuut vahvistavat nojalihaksia. Telinehypyt taas huolehtivat jalkojen jäntevyydestä ja kaikki yhteisesti liiallisen kitkan poistamisesta nivelistä. Telinevoimistelun harrastaja tuntee ylemmyytensä toisten seurasta, vaikkei sitä sanoillaan ilmaisekaan. Tämän ja henkisen kapasiteettinsa hän ilmaisee ihmisarvoisella olemuksellaan ja joustavalla käytöksellään. 70-vuotias telinevoimistelun ystävä kelpaa vielä kavaljeeriksi nuorelle naiselle ja esikuvaksi monelle parrattomalle nuorukaiselle.”

Yllä oleva lainaus on kirjoitettu jo 1940 luvulla. Kirjan nimi on Jokaisen miehen kirja ja sen ovat toimittaneet Bruno Selin ja Matti Viherjuuri.

KILPAILUT

Voimistelukilpailut ja katsastukset

Seuran tarkoituksena on osallistua voimistelukilpailuihin sekä Seniorien että Poikien osalta.

Seuran omissa katsastuksissa voi testata osaamistaan ja kehittymistään ilman varsinaista kilpailua. Kevään 2021 aikana pidetään ainakin yhdet katsastukset.
Kilpailuihin osallistumien edellyttää aina myös kilpailulisenssin hankintaa. Lisenssi on henkilökohtainen ja siihen liittyvät asiat määritellään ennen kuin Seniorit, Pojat ja Pienet Pojat osallistuvat kilpailuihin. Kilpailulisenssien osalta vanhempien tulee ilmoittaa seuralle jäsen-/harjoitusmaksulomakkeella, mikäli nuorella on oma henkilökohtainen vakuutus, joka kattaa myös kilpailutoiminnan. Oma vakuutus alentaa lisenssimaksun suuruutta, koska maksettavaksi tulee vain osallistumismaksu. Ilmoitus omasta vakuutuksesta tehdään jäsenmaksulomakkeeseen.

Lisenssimaksu ja kilpailuihin osallistumismaksu eivät sisälly harjoitusmaksuun, vaan ne maksetaan erikseen.